Kategorier
Blogg om elbilar

Tesla elbil för barn

Företaget Radio Flyer har samarbetat med Tesla Motors och tagit fram körbar miniatyr av Teslas modell S elbil för barn, komplett med litium-jonbatterier. Detta kan vara ett mycket bra sätt att introducera barn för elbils-konceptet. Om inte annat är det ett riktigt fräck och rolig, liten bil. Visserligen kommer den inte med S-modellens ”Ludicrous mode”, men i mångt och mycket är den verkligen en riktig mini-Tesla modell S.

”Modellen S för barn” levereras i autentiska modell S-färger. Elbilen för barn har arbetsstrålkastare, en ”trunk” där framme, och utrymme för att koppla in en bärbar musikspelare.

Enligt webbplatsen Radio Flyer, är bilen lämplig för barn i åldern 3 till 8. Den har en maximal vikt-kapacitet på 37 kilo.

Föräldrar kan välja att begränsa hastigheten till 4,8 km/h timme, men bilens ”flyghastighet” med litium-jon-batterier gör det möjligt att uppnå nå en topphastighet på 9,6 km/h. Radio Flyer hävdar att batterierna kan laddas upp maximalt på så kort tid som tre timmmr.

Man kan också beställa till extrafunktioner som registreringsskyltar med barnets namn, olika typer av fodral för bilen etc.

Bilens prislapp? Mycket överkomliga 499 $. Vi vet ännu inte om den kommer säljas i Sverige, men brukligt är att saker och ting brukar kosta 25 % mer här jämfört med USA. Det lär inte löna sig att skicka efter den från USA heller då fraktkostnaderna lär vara ganska höga, plus att tullavgfiter och svensk moms tillkommer. Hur som helst, denna lilla härliga elbil lär inte kosta över 10 000 SEK oavsett hur man köper den.

Radio Flyer tar förbeställningar på sin webbplats. Man börjar leverera dessa barn-elbilar i maj.

Den ”riktiga” modellen Tesla S kostar för övrigt 76,200 $. För samma belopp, kan man köpa en mindre flotta av barn-Teslas, närmare bestämt cirka 150 stycken.

Om denna bil blir en succé så lär vi se flera biltillverkare leverera liknande mini-bilar av sina vuxen-modeller för4 barnen. Varför inte en Volvo s90 för barn…?

Tips, bra sida med artiklar om kvalitets-kläder för barn.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *